”Luna pădurii”

Agentia pentru Protectia Mediului Galati ne informează că, începând de azi, timp de o lună, suntem în sărbătoare.

În perioada 15 martie – 15 aprilie se sărbătoreşte ”Luna Pădurii”, un eveniment ce are rolul de a evidenția rolul pădurii în menținerea echilibrului în natură, se spune în comunicatul instituției.

Totodată, este și unul din cele mai importante evenimente silvice și ecologice prin care este subliniată importanța pădurilor, a rolului esențial pe care îl au în menținerea echilibrului ecologic.
”Plămânul verde” al pământului îmbogățește atmosfera cu oxigen fără de care viața ar fi imposibilă, contribuind astfel la menținerea compoziției constante a aerului.

”Pădurile prin simpla lor prezenţă, prin coloritul speciilor forestiere dau o notă de frumuseţe şi de seducţie irezistibilă. De aceea cred că noi, oamenii, trebuie să ne schimbăm mentalitatea faţă de pădure, să o îngrijim, să o iubim, să o protejăm, deoarece pădurea reprezintă unul din cele mai mari daruri cu care natura a fost hărăzită”, este unul dintre îndemnurile specialiștilor de mediu.

Anul acesta, la nivel național se sărbătorește cea de-a 120-a aniversare a acestui eveniment, pe când, la nivel global, se împlinesc 150 de ani de la prima ediție a ”Lunii pădurii”.

Această sărbătoare a fost preluată de întreaga societate românească, fiind un bun prilej de a celebra importanţa şi frumuseţea naturii, de a întreprinde acţiuni concrete de regenerare a pădurii şi conştientizare publică.

Cu această ocazie, suntem invitați să urmărim câteva sfaturi pentru protejarea pădurilor:
🌳Nu vă lăsați vizibilă amprenta, adunați-vă deșeurile când vizitați pădurea!
🌳Pentru a preveni incendiile, nu aprindeți focul în pădure!
🌳Nu vă agățați de copaci, nu rupeți florile, nu rupeți crengile sau chiar puieții acestora!
🌳Nu vă deplasați de la traseele turistice, respectați-le!
🌳Alăturați-vă campaniilor de împădurire când vă este posibil!
🌳Nu exploatați pădurea, folosiți-o pentru relaxare și studiu!

Implică-te și tu în menținerea unui mediu sănătos! este semnalul dat oamenilor de specialiștii silvici, care formulează și câteva recomandări:
➡️Implică-te și tu în menținerea unui mediu sănătos! Folosește pădurea numai ca pe un spațiu de relaxare!
➡️Participă la acțiunile de plantare a puieților organizate în Luna Pădurii, care au loc în întreaga țară!
➡️Instalează-ți aplicația SUMAL 2.0 – Inspectorul Pădurii pe dispozitivul mobil! Vei putea interoga baza de date și vei putea verifica orice transport de masă lemnoasă!
➡️Protejează pădurea, florile și arborii, nu deranja animalele și nu face focul pentru a nu provoca incendii

Ai putea fi interesat și de:

Lasă un răspuns