Percheziții de amploare în Galați și în alte județe. Polițiștii sunt pe urmele unor evazioniști

Distribuie articolul

Sunt percheziții joi dimineață (7 decembrie) în Galați, în alte șase județe și în municipiul București. Este o amplă acțiune a polițiștilor de la Inspectoratul de Poliție Prahova, realizată sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova. Sunt în total 52 de percheziții care vizează persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare infracțională specializată în săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare a banilor. Potrivit anchetatorilor, timp de șase ani, suspecții ar fi folosit societăți comerciale de tip fantomă pentru a nu plăti obligațiile fiscale datorate bugetului de stat.

„La data de 7 decembrie a.c.,polițiști Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe Tribunalul Prahova, efectuează 52 de percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Prahova, Bacău, Iași, Galați, Alba, Buzău și Dâmbovița. Acțiunea vizează persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare infracțională specializată în săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare a banilor. Astfel, în perioada 2010 – 2016, 30 de societăți comerciale beneficiare ar fi influențat obligațiile fiscale datorate bugetului de stat, în sens negativ, prin înregistrarea în evidențele contabile proprii de operațiuni nereale. Pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală ar fi fost folosite 10 societăți cu un comportament de tip fantomă”, se arată în comunicatul Poliției Române.

Anchetatorii susțin că prejudiciul în acest dosar este în valoare de aproximativ 1,4 milioane de euro din actele de evaziune fiscală și alte 300.000 de euro din infracțiunea de spălare a banilor. După finalizarea perchezițiilor, 40 persoane vor fi conduse la audieri.


Distribuie articolul

You May Also Like