Autoritățile locale au inaugurat un raft de cărți și au lansat o investiție de 15 milioane de euro la Spitalul Județean Galați

Distribuie articolul

Marți, 17 iulie, în orașul Galați, autoritățile locale au participat la două tăieri de panglică. Una mai importantă ca alta. Costel Fotea, președintele Consiliului Județean, a lansat în mod oficial proiectul privind reabilitarea Spitalului Județean din Galați. Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați, a inaugurat o piesă de mobilier, adică un raft de cărți.

 

Primul eveniment a avut loc la sediul Consiliului Județean. Investiția numită „Creșterea eficienței energetice pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Galaţi” este derulată de autoritățile județene cu bani europeni. În total se vor cheltui 15 milioane de euro pentru reabilitarea celui mai mare spital din Galați. Investiția presupune înlocuirea tuturor instalaţiilor de fluide, schimbarea lifturilor şi a tâmplăriei, dotarea tuturor saloanelor și a sălilor de operație cu sisteme de climatizare, refacerea hidroizolației, a fațadelor și a subsolului.

Cel de al doilea eveniment s-a desfășurat la Grădina Publică. S-a numit Căsuța cu Povești și a constat în inaugurarea unei biblioteci în aer liber. Maestru de ceremonii a fost primarul Ionuț Pucheanu chemat de organizatorii de la Colegiul Tehnic Aurel Vlaicu să taie panglica agățată de unul dintre rafturile mobilei. Chestia a fost anunțată chiar de edilul șef pe pagina de FB.

„Am avut plăcerea să mă aflu, astăzi, printre elevii și profesorii Colegiului Tehnic ”Aurel Vlaicu” la lansarea unui proiect frumos și inedit pentru Galați – ”Căsuța cu povești”. La inițiativa lor, Grădina Publică găzduiește, începând de astăzi, o bibliotecă în aer liber accesibilă oricui dorește să citească o carte în natură. Este foarte important să aducem cărțile de pe rafturi, din spațiile închise, la îndemâna oricui, mai ales a elevilor, care acum sunt în vacanță și-și petrec mai mult timp în aer liber”, a scris primarul Ionuț Pucheanu pe FB.

Nu-l putem contrazice pe primar. Este nevoie de cărți, de lectură, de oameni educați și de evenimente precum „Căsuța cu Povești” a Colegiului Tehnic Aurel Vlaicu. Totuși este nevoie și de străzi, de faleză, de spitale, de locuri de agrement, de proiecte de anvergură și de oameni competenți în funcțiile publice.

Dacă totul merge conform planului, lucrarea de 15 milioane de euro de la Spitalul Județean va fi gata în următorii trei ani. În 2021, raftul de lemn(sau pal) inaugurat de primarul Pucheanu va fi material reciclabil iar copiii care au participat la evenimentul Căsuța cu Povești vor fi de mult în străinătate, alungați de prăpădul făcut de politicienii incompetenți și/sau corupți.


Distribuie articolul

You May Also Like