Mai bine dădeau ulei și făină. Săracii Galațiului nu s-au îmbulzit să ridice ajutoarele în produse de igienă oferite de UE

Distribuie articolul

Săracii Galațiului nu sunt entuziasmați de ideea Uniunii Europene de a oferi ajutoare sub forma unor produse de igienă.

În prima zi a campaniei, la centrul de distribuție din Galați nu s-au format cozi, așa cum se întâmpla când în sacoșe erau făină, ulei și dulciuri. Asta demonstrează că nevoiașii fie sunt prea curați, fie sunt prea „mâncăcioși”. Câțiva cetățeni s-au trezit dimineață ca să vadă ce se află în sacoșele oferite de UE cu ajutorul Primăriei. Oamenii spun că orice lucru gratuit este binevenit, dar recunosc că ar fi preferat să primească produse alimentare.

„Îmi sunt de folos, am trei copii, orice este binevenit. Ar fi fost mai bine să primim alimente, vă dați seama, trebuințele casei sunt zilnice”, a spus o gălățeancă.

În momentul deschiderii, în fața centrului de distribuție a ajutoarelor nu erau decât câteva persoane. Reprezentanții Primăriei Galați care în trecut se confruntau cu cozi uriașe, spun că, probabil, oamenii vor veni treptat pentru a-și ridica pachetele cu produse de igienă.

„Nu putem vorbi de dezinteres, poate vor veni zilele următoare, având în vedere că avem doar trei sferturi de oră din momentul începerii distribuției. În alți ani, erau mai multe categorii sociale, erau și produse alimentare (…) Nu neapărat că erau mai atrași de produsele alimentare. Cu siguranță vor veni și vor găsi și aceste produse atractive și necesare”, a declarat presei, reprezentantul Cantinei de Ajutor Social a Primăriei Galați, Laura Roșca.

Primăria Galați distribuie ajutoarele oferite nevoiașilor de Uniunea Europeană. Este vorba despre pachetele cu produse de igienă care sunt împărțite beneficiarilor începând de luni, 20 ianuarie, anunță reprezentanții municipalității. Bunurile sunt acordate la centrul de distribuție din Piața Țiglina 1, în parcarea laterală, pe baza buletinului de identitate.

Programul este de luni până vineri, între orele 8.00 și 16.00, precizează Primăria. În pachete se află cinci periuțe de dinți, patru tuburi de pastă de dinți, un flacon de șampon pentru adulți și unul pentru copii, un recipient de săpun lichid și două pachete de detergent pudră pentru rufe albe și rufe colorate. Beneficiarii programului sunt persoanele titulare ale dreptului la venit minim garantat și familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei.

Mai pot primi ajutoare și persoane aflate temporar în situații critice, însă numai în cazul în care există stocuri de produse după epuizarea distribuirii pentru primele două categorii menționate.


Distribuie articolul

You May Also Like