Spital nou în orașul Galați. Lucrările încep săptămâna aceasta

Distribuie articolul

Orașul Galați va avea un spital nou. Este vorba despre Spitalul de Boli Infecțioase care va fi demolat și reconstruit cu bani din bugetul Consiliului Județean Galați. Lucrarea începe zilele acestea cu demolarea unor garaje și a unui corp de clădire.

Practic, din vechiul spital nu o să mai rămână mare lucru, iar clădirea nouă va fi construită în curtea unității și va fi dotată cu aparatură modernă. Reprezentanții CJ spun că demolarea imobilului și ridicarea noii clădiri vor fi plătite din bugetul instituției, iar aparatele vor fi achiziționate cu fonduri europene.

„Cladire nouă  pentru evaluarea imunologică și virusologică a pacienților cu infecții HIV și pentru stabilirea diagnosticului molecular în cazul unor infecții virale şi bacteriene. Noua clădire va avea demisol şi parter, iar suprafaţă totală va fi de aproximativ 2.700 de mp. Valoarea estimată a investiţiei este de 14.088.000 de lei, bani din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi. Pentru dotarea laboratorului de biologie moleculară din pavilionul care va fi construit a fost depus un proiect pe fonduri transfrontaliere, în care au fost prevăzute dotări în valoare de 300.000 de euro”, a anunțat Biroul de Presă al CJ Galați.

Noul spital va avea spații moderne cu laboratoare medicale, saloane pentru pacienţi, cabinete pentru medici şi săli de tratament, amfiteatru şi săli în care studenţii de la medicină vor putea realiza diverse lucrări practice. Conform datelor tehnice, la demisolul clădirii vor fi câteva cabinete pentru medici și asistente, vestiare, un amfiteatru cu 122 de locuri, trei săli pentru practică, un laborator, o zonă tehnică(camera centrală, un depozit) și o cameră pentru arhivă.

La parter vor fi secția de dermato-venerologie (36 de paturi), secția de boli infecțioase (29 de paturi), camerele de chirurgie, tratament și pansament, saloanele pacienților, cabinetele medicilor/asistentelor și săli de așteptare. Fiecare salon va avea grup sanitar, mobilier, unități de climatizare și sistem de alertare asistent la fiecare pat.


Distribuie articolul

You May Also Like