Cartierul Dimitrie Cantemir va avea stație de epurare

Distribuie articolul

Primăria Galați este pusă pe treabă. Vineri i-a anunțat pe gălățeni că „a fost emis ordinul de începere a lucrărilor la stația de epurare din cartierul Dimitrie Cantemir”. Cică lucrările vor demara săptămâna viitoare iar cei 1.500 de locuitori ai blocurilor de pe câmp vor scăpa de mirosul de rahat.

Așadar, o treabă bună care va fi terminată peste un an,  după cum promit edilii. Ceea ce nu spune nici un pesedist cu carte de muncă la Primăria Galați este că gălățenii plătesc pentru a doua oară lucrarea din cartierul D.Cantemir. În 2007, în timpul mandatului lui Dumitru Nicolae, municipalitatea a plătit 2,3 milioane de lei pentru stația de epurare din cartierul Dimitrie Cantemir. Ulterior, aceasta a dispărut iar city managerul de atunci  (Florin Popa, acum deputat PSD) spunea cu nonșalanță că, probabil, stația a fost luată de ape. Ticăloșia a ajuns și la Parchet. În anul 2012, fostul primar Marius Stan a formulat o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, însă nu a primit nici un răspuns.

Bineînțeles, nu are nici o vină primarul Ionuț Pucheanu că niște colegi de partid i-au luat la mișto pe gălățeni în urmă cu 10 ani. De asemenea, nu au nici o vină locuitorii cartierului care se plâng frecvent din cauza mirosului de rahat. Pentru ei, prezentăm informația așa cum ne-a fost servită de Primărie, prin intermediul unui comunicat de presă.

„În cartierul Dimitrie Cantemir vor fi construite o stație de epurare a apelor uzate și o stație de pompare, care vor putea deservi peste 1.500 de persoane. Stația de epurare a apelor uzate va fi construită la o distanță de aproximativ 380 de metri față de gospodăria de apă existentă. Lucrările vor fi executate de S.C. Edas Exim S.R.L. din Bucureşti, care a câștigat licitația  organizată de Primăria municipiului Galați, în baza unui contract (proiectare + execuție) în valoare de 2.316.495 de lei cu T.V.A., semnat pe 22 noiembrie 2017. Execuția lucrărilor este estimată să dureze 12 luni. Proiectul Stație Epurare ape uzate cartier Dimitrie Cantemir este finanțat cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Primăria municipiului Galați a obținut pentru acest proiect suma de 2.960.131 de lei cu T.V.A”, a anunțat Biroul de Presă al Primăriei Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like