Ludovic Orban, astăzi, la Galați: ”României i-ar fi mai bine fără Executiv decât cu Guvernul Ciolacu!”

Distribuie articolul

Președintele Forței Dreptei, Ludovic Orban a declarat astăzi în cadrul unei întâlniri cu membrii și simpatizanții partidului că economia ar funcționa mai bine fără actualul Executiv.

„Sunt tot felul de decizii ce nu-și au rostul. Unele mult trecute de limita Legii, cu sentințe judecătorești de impunere, chiar, altele dincolo de orice logică, în urma cărora avem grave probleme economice.

 Toate statele europene au avut pe perioada Pandemiei depășiri substanțiale ale deficitului bugetar. Între timp, și-au revenit. Noi însă, nu.

Nu avem nicio șansă ca anul următor să ne încadrăm în ținta de 3 % pentru acest capitol.

Este bineștiut faptul că după adoptarea Legii bugetului de stat, ministrul finanțelor de atunci, Câciu, undeva la începutul lunii aprilie, a făcut celebra declarație cu gaura bugetară de 20 miliarde lei. Au trecut aproape cinci luni. Luni în care nu s-a făcut nimic. Avem doar vorbe. Atât.

De fapt, cum s-a ajuns aici? S-au umflat cu pompa veniturile ca să permită cheltuieli pentru care în realitate nu erau banii necesari. Din această cauză, avem deficitul pe care îl avem. Și sunt convins că acest deficit se va menține la cote ridicate”, a afirmat președintele Forței Dreptei, Ludovic Orban.

În aceiași ordine de idei, Orban a mai spus că decizia de a concedia 200 000 de salariați din sistemul bugetar este altă gogoriță, pentru că este vorba despre 200 000 de locuri vacante, nu ocupate efectiv de persoane angajate.


Distribuie articolul

You May Also Like