Știrea zilei: Se redeschid școlile

Distribuie articolul


Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că școlile se vor redeschide în semestrul al doilea. Copiii vor merge la cursuri în funcție de situația din localitatea în care se află. Decizia anunțată joi poate fi modificată pe 2 februarie când autoritățile vor face o nouă analiză.


Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că în localitățile aflate în scenariul verde toate școlile se vor redeschide pe 8 februarie. Localitățile aflate în scenariul galben vor avea cursuri doar grădiniță și elevii din ciclul primar 1-4 și clasele terminale 8 și 12.


În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, vor continua să meargă la cursuri doar copiii de grădiniță și cei din ciclul primar. Dacă localitatea depășeste rata de infectare de șase persoane infectate la mia de locuitori toate cursurile se suspendă.


În cazul universităților, deciziile vor fi luate de fiecare instituție în parte, în funcție de autonomia universitară. Măsurile pot fi schimbate din nou dacă va crește din nou numărul persoanelor infectate.


Decizia finală privind reluarea cursurilor va fi luată pe 2 februarie, iar semestrul al doilea va începe pe 8 februarie.


Distribuie articolul

You May Also Like