Locurile de joacă, închise. Urmează masca pe Faleză și în piețe

Distribuie articolul

După cum bine se știe, locurile de joacă au fost închise de câteva zile din cauza răspândirii accentuate a virusului ce ne dă bătăi de cap din martie până în prezent.


Prefectul județului Galați, Gabriel Ioan Avrămescu ne-a declarat că această măsură vine pentru a proteja copiii dar și părinții și bunicii celor mici.

„O perioadă, pentru binele tuturor, micuții au la dispoziție parcurile publice unde se pot juca, alerga, plimba cu biciclete, trotinete sau role. Fără elemente de securitate sanitară din locurile de joacă, nu putem risca. Copiii pun mâna unul după altul pe leagăne, balansoare sau alte utilaje de recreere după care se duc, iși iau părinții sau bunicii de mână în drum spre casă. Și așa nu întrebăm apoi, cum ne infectăm.”, a afirmat prefectul județului Galați.


În aceiași ordine de idei, astăzi autoritățile cu competențe pentru prevenirea virusului – Direcția de Sănătate Publică, Poliția și Jandarmeria analizează oportunitatea ca in spațiile aglomerate din aer liber, cum ar fi Faleza Dunării, Piețele Agroalimentare, Parcurile sau in locurile bineștiute unde se mai strâng pensionarii pentru un joc de șah, table sau rummy, să fie instituită purtarea obligatorie a măștii de protecție.


Este foarte posibil ca in cursul zilei de mâine, prefectul județului, Gabriel Ioan Avrămescu să convoace Comitetul Județean de Urgență iar aceste măsuri să fie adoptate și puse în aplicare de îndată.


Distribuie articolul

You May Also Like