Liviu Dragnea, eliberat din penitenciar. Află AICI ce nu are voie să facă fostul lider PSD

Distribuie articolul

Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea este eliberat joi din penitenciar, așa cum au decis magistrații Tribunalului Giurgiu. Dragnea a stat în închisoare 2 ani și 2 luni și în libertate și trebuie să respecte mai multe condiții stabilite de instanță.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. Joi el a fost eliberat condiționat și poate părăsi Penitenciarul din Rahova. Deoarece este vorba de o eliberare condiționată, Dragnea are interzise o serie de drepturi.

Astfel, până în vara anului 2024, Liviu Dragnea nu poate fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, nu poate ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat și nu poate ocupa o funcţie sau să exercite o profesie ori să desfăşoare o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit în dosar (preşedinte CJ Teleorman, preşedinte PSD Teleorman)
Liviu Dragnea mai este vizat de două dosare instrumentate de DNA. Este vorba despre dosarul Tel Drum în care procurorii vorbesc despre constituire de grup infracțional organizat, declarații false și abuz în serviciu. În acest dosar Dragnea nu a fost trimis în judecată.

Al doilea dosar vizează vizita lui Dragnea în SUA (vizita la Trump) a fost trimis în judecată pentru „trafic de influenţă şi folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite”.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns