Licitație pentru autobuze noi. Câte mijloace de transport vrea să cumpere Primăria Galați

Distribuie articolul

Primăria Galați anunță că vrea să cumpere zeci de autobuze noi pentru transportul public de persoane. Un prim pas a fost făcut miercuri, 13 februarie, când reprezentanții municipalității au lansat pe site-ul electronic de achiziții o licitație pentru 20 de minibuze. Urmează în curând o nouă licitație pentru 50 de autobuze electrice hibrid.

Anunțul a fost făcut de primarul Ionuț Pucheanu pe pagina sa de Facebook. Edilul șef a spus că a lansat licitația pentru 20 de minibuze, ofertele fiind așteptate până la jumătatea lunii viitoare. De asemenea, reprezentanții Primăriei și cei ai societății Transurb lucrează la un plan privind achiziționarea a 50 de autobuze de mare capacitate.

„Dorim să cumpărăm 20 de minibuze moderne pentru transportul călătorilor, care vor fi dotate cu sistem automat de taxare, cu instalații de încălzire și aer condiționat, precum și cu trape de acces pentru persoanele cu dizabilități. Aceste autobuze, care vor transporta minim 21 de călători, sunt necesare pentru un acces facil, în special pe străzile secundare. Am scos la licitație contractul de achiziție, iar până pe data de 18 martie așteptăm ofertanții. În curând, va fi lansată și licitația pentru achiziționarea celor 50 de autobuze electrice hibrid”, a anunțat primarul Ionuț Pucheanu pe FB.

Anul acesta în parcul Transurb vor ajunge și 18 tramvaie noi. 10 dintre acestea vor fi achiziționate în cadrul unui program guvernamental, iar ultimele opt vor fi cumpărate de Primărie.


Distribuie articolul

You May Also Like