Caracatița diplomelor false și-a întins tentaculele și la Galați

Distribuie articolul

Poliția din Galați face cercetări într-un dosar penal de fals material în înscrisuri oficiale, vizând o diplomă de licență de la o facultate de medicină din România care ar fi fost falsificată. Titulara diplomei, o femeie de 33 ani, din Galați, a solicitat anul trecut unui birou autorizat traducerea și legalizarea documentului respectiv. Angajații centrului au observat că diplomei ii lipsea o ștampilă obligatorie și a înapoiat-o titularei pentru a remedia problema. Suspiciunile de fals au apărut atunci când femeia s-a întors prea repede cu diploma ștampilată, având în vedere că reverificarea unui act oficială necesită o procedură specială și de durată.

„Având suspiciuni asupra autenticității diplomei, centrul respectiv a sesizat poliția. Există un dosar penal pentru fals material în înscrisuri oficiale, în care a fost începută urmărirea penală in rem, cercetările fiind coordonate de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, Gabriela Costin.

Femeia care voia să legalizeze o diplomă falsă a declarat la poliție, când a fost citată, că nu intenționa să folosească documentul. Pe Facebook, ea se lăuda că este doctor la un spital din Notthingham, Marea Britanie. Între timp, și-a șters toate pozele și postările de pe pagina de socializare. Poliția din Galați continuă cercetările pentru a stabili dacă și cum a fost falsificată diploma, dar și dacă femeia practică vreo meserie fără drept, lucru care este infracțiune.


Distribuie articolul

You May Also Like