Caracatița diplomelor false și-a întins tentaculele și la Galați

Distribuie articolul

Poliția din Galați face cercetări într-un dosar penal de fals material în înscrisuri oficiale, vizând o diplomă de licență de la o facultate de medicină din România care ar fi fost falsificată. Titulara diplomei, o femeie de 33 ani, din Galați, a solicitat anul trecut unui birou autorizat traducerea și legalizarea documentului respectiv. Angajații centrului au observat că diplomei ii lipsea o ștampilă obligatorie și a înapoiat-o titularei pentru a remedia problema. Suspiciunile de fals au apărut atunci când femeia s-a întors prea repede cu diploma ștampilată, având în vedere că reverificarea unui act oficială necesită o procedură specială și de durată.

„Având suspiciuni asupra autenticității diplomei, centrul respectiv a sesizat poliția. Există un dosar penal pentru fals material în înscrisuri oficiale, în care a fost începută urmărirea penală in rem, cercetările fiind coordonate de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, Gabriela Costin.

Femeia care voia să legalizeze o diplomă falsă a declarat la poliție, când a fost citată, că nu intenționa să folosească documentul. Pe Facebook, ea se lăuda că este doctor la un spital din Notthingham, Marea Britanie. Între timp, și-a șters toate pozele și postările de pe pagina de socializare. Poliția din Galați continuă cercetările pentru a stabili dacă și cum a fost falsificată diploma, dar și dacă femeia practică vreo meserie fără drept, lucru care este infracțiune.

Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *