Patronul combinatului siderurgic, în vizită la Galați. Sanjeev Gupta participă la la ceremonia de inaugurare a operațiunilor Liberty

Distribuie articolul

Noul proprietar al combinatului siderurgic gălățean se află astăzi (joi, 19 septembrie) la Galați. Omul de afaceri Sanjeev Gupta participă la la ceremonia de inaugurare a operațiunilor Liberty la Combinatul Siderurgic de la Galați.

Potrivit organizatorilor, ceremonia va începe la ora 11.00 și va cuprinde primirea invitaților, discursurile oficialităților și ale gazdelor și ridicarea steagului Liberty.

Programul zilei mai cuprinde inaugurarea noii Linii de Tăiere în Foi din cadrul Laminorului de Benzi la Cald, o întâlnire cu presa și un business lunch.

Ceremonia de joi marchează, în mod simbolic, schimbarea proprietarului combinatului gălățean. Grupul Britanic Liberty a finalizat încă de anul trecut achiziția colosului industrial deținut de ArcelorMittal, dar schimbarea de proprietar a avut nevoie de aprobarea Comisiei Europene.

Combinatul gălățean a fost vândut grupului Liberty la pachet cu unitățile ArcelorMittal din Ostrava din Republica Cehă, Skopje din Macedonia și Piombino din Italia.

Tranzacția a majorat capacitatea de laminare totală a Grupului Liberty la peste 18 milioane de tone pe an.

Noul proprietar al combinatului este omul de afaceri Sanjeev Gupta, un britanic cu origini indiene, fondatorul şi preşedintele executiv al companiei Liberty House.

Acesta mai conduce Gupta Family Group care are peste 14.000 de angajaţi în întreaga lume.


Distribuie articolul

You May Also Like