Pesta porcina s-a mutat la oraș. În municipiul Brăila au fost eutanasiați primii porci bolnavi

Distribuie articolul

Pesta porcină africană a ajuns în orașul Brăila. Autoritățile au confirmat prezența virusului într-o gospodărie aflată pe strada Râmnicu Sărat. Toți porcii din curte au fost eutanasiați, iar zona a fost dezinfectată.

Animalele s-au îmbolnăvit săptămâna trecută iar proprietarul a anunțat autoritățile. Veterinarii au confirmat că este vorba despre pesta porcină și au luat măsurile care se impun. Totuși, fiind vorba despre un oraș mare, veterinarii nu vor ucide preventiv toți porcii din comunitate.

„Virusul a fost confirmat vineri la o gospodărie de pe strada Râmnicu Sărat. Am eutanasiat cinci porci, patru scroafe și un vier. Am dezinfectat zona, nu se poate interveni la nivelul întregului oraș. Sunt cel mult 150 de porci în tot orașul”, a spus Gicu Drăgan, directorul DSVSA Brăila, la solicitarea Mediafax.

În comunele din județul Brăila au fost omorâți peste 24.000 de porci în campania împotriva pestei porcine africane. Autoritățile județene spun că vor lua măsuri speciale, în cazul în care vor fi și alte cazuri confirmate în orașul Brăila. Porcii ar putea fi eutanasiați, iar la intrările din municipiul Brăila vor fi instalate filtre și puncte de dezinfecție.


Distribuie articolul

You May Also Like