Liberalii vor fabrică Volkswagen în zona Galați-Brăila

Distribuie articolul

Liberalii gălățeni fac lobby pentru o mare investiție. Este vorba despre o fabrică de mașini Volkswagen despre care reprezentanții PNL spun că ar trebui să fie construită în zona Galați-Brăila, cea mai mare aglomerare urbană din țară. Discuțiile au început după ce, în urmă cu câteva zile, conducerea grupului auto a vorbit despre posibilitatea construirii unei fabrici în România, Turcia sau Bulgaria.

Senatorul PNL, George Stângă, a spus că autoritățile locale și centrale, dar și politicienii puterii și ai opoziției ar trebui să inițieze demersuri pentru a atrage grupul auto în zonă.

„În urmă cu câteva zile, președintele grupului Volkswagen AG a anunțat că intenționează deschiderea unei fabrici multibrand în Europa de Est, care să devină operațională din 2022. Concernul german ia în calcul trei țări: România, Turcia și Bulgaria. Este o oportunitate de care Galațiul ar putea să beneficieze, iar dumneavoastră, în calitate de reprezentanți ai autorităților publice locale, ar trebui să inițiați demersuri concrete și imediate pentru a prezenta întreaga zonă Galați – Brăila, cea mai mare aglomerare urbană din România, ca o opțiune viabilă pentru constructorul german de automobile. În aceste condiții, nimeni și nimic nu vă împiedică să prezentați concernului german Volkswagen AG Galațiul ca pe o oportunitate, și să inițiați demersuri inclusiv pe lângă Guvernul României pentru asigurarea unui climat fiscal predictibil, favorabil și încurajator”, a anunțat senatorul liberal George Stângă.

Liderul liberalilor gălățeni a depistat trei terenuri pe care s-ar putea construi fabrica de mașini: Parcul Industrial, Zona Liberă și porțiunea dintre orașele Galați și Brăila. Zona este traversată de Dunăre, ceea ce reprezintă un avantaj.

„Avem cel puțin două locații pe  care  s-ar putea construi această fabrică, este vorba de Parcul Industrial și de Zona Liberă Galați, dar un avantaj îl reprezintă și terenul în suprafață de aproximativ 1000 de hectare dintre Galați și Brăila. Avem forță de muncă bine pregătită și calificată, datorită rețelei de școli și licee cu profil tehnic, cele două universități pregătesc specialiști inclusiv în domeniul tehnic, dar avem și forța de muncă disponibilizată de la Combinatul Siderurgic. Însă marele avantaj al zonei, care ne diferențiază clar față de alți competitori, este Dunărea, această ”autostradă naturală” pe care s-ar putea asigura aprovizionarea cu materii prime, dar și livrarea produselor finite în Europa Centrală și de Vest”, se arată în mesajul președintelui PNL Galați, George Stângă.

Lipsa unei infrastructurii moderne(autostradă, aeroport) ar putea închide încă din start eventualele demersuri ale gălățenilor și brăilenilor.


Distribuie articolul

You May Also Like