Protestele iau amploare la Galați. Peste 2.000 de oameni au ieșit în stradă din nou

Distribuie articolul

Au fost din nou proteste, în această seară, la Galați. Mai mult de 2.000 de persoane au manifestat în fața Prefecturii și pe străzile din oraș, nemulțumiți de noile măsuri anti-pandemie, adoptate de Guvern.

Protestatarii s-au adunat inițial la Prefectură, în jurul orei 18.00, apoi au plecat în marș până la Poliția Județeană. De acolo, au făcut cale întoarsă la Prefectură. Au fost îmbrânceli între jandarmi și manifestanți, aceștia din urmă încercând să ajungă cât mai aproape de Palatul Administrativ și să blocheze circulația.

Când spiritele s-au încins, a întrat în dispozitiv Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău, trimisă la Galați pentru a restabili ordinea. Au fost scoși și scutierii, după ce protestatarii au aruncat cu pietre, sticle, petarde și pocnitori în forțele de ordine. Și Poliția a dislocat la locul protestului forțe sporite de ordine, inclusiv mascații de la SIAS.

După mai bine de două ore de scandări antiguvernamentale, de liberate și ridicarea restricțiilor, huiduieli, fluierături și vuvuzele, manifestanții au pornit din nou în marș, de data acesta către Direcția de Sănătate Publică Galați.

Au fost și câteva incidente. Doi protestatari au fost săltați de luptătorii Grupării Mobile Bacău și urcați în dubă, pentru ca au aruncat cu pietre sau sticle în forțele de ordine. Urmează să fie aplicate și sancțiuni, a precizat Jandarmeria Galați.

Participanții la protest nu purtau măști de protecție, în marea lor majoritate, de distanțare fizică nici nu putea fi vorba și nu au respectat nici interdicția de circulație după ora 22,00.


Distribuie articolul

You May Also Like