Firma vicepremierului Ștefan, lipici la scutiri de impozite în Galați

Distribuie articolul

Municipalitatea Galați sprijină mediul de afaceri, oferind constant scutiri de impozite. Ar fi frumos dacă s-ar întâmpla la scară largă, dar există deocamdată o singură companie norocoasă, an de an: cea a vicepremierului PSD Viorel Ștefan.

Clădirea Parcului de Soft, deținută de o firmă la care e acționar liderul social-democrat, a fost deja scutită de taxe locale în valoare de 150.000 de lei în perioada 2017-2018. Conform unui proiect de Hotărâre de Consiliu Local aflat astăzi pe masa aleșilor, se dorește acordarea unor noi scutiri, pentru perioada 2019 – 2020.

Solicitarea a venit în luna septembrie din partea Navrom Centrul de Afaceri și are drept prim argument faptul că ”a beneficiat de scutire de impozit pe clădire și teren în perioada 2017 – 2018”. Urmează apoi argumentul că ajutorul e în conformitate cu legislația europeană și nu depășește plafonul maxim admis de 200.000 de euro.

”Se aprobă acordarea unui ajutor de minimis individual reprezentând scutirea de la plata impozitului pe clădiri și a impozitului pe teren, datorate de Societatea Navrom Centru de Afaceri S.R.L. pe perioada 01.01.2019 – 31.12.2020, conform anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre”, se arată în proiectul inițiat de primarul Ionuț Pucheanu și supus astăzi dezbaterii consilierilor locali.


Distribuie articolul

You May Also Like