Liber la doza 4 a vaccinului anti-COVID. Află AICI când începe vaccinarea și unde se pot imuniza gălățenii

Distribuie articolul

Ministerul Sănătății a anunțat că începând de săptămâna viitoare românii se pot vaccina anti-COVID cu doza 4 a vaccinului. Anunțul vine chiar în ziua în care în orașul Galați se închid centrele de vaccinare.

Autoritățile centrale au stabilit că din 16 mai, în centrele de vaccinare și în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de-a patra doză de vaccin Pfizer BioNTech.Acest lucru este posibil după recomandările EMA și ECDC. Dovada vaccinării cu doza a patra va fi reprezentată de adeverința de vaccinare sau de certificatul digital.

„Pot solicita vaccinarea cu doza a 4-a persoanele peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu 3 doze de vaccin de tip ARN mesager. Vaccinarea cu doza a 4-a se poate efectua la minimum 4 luni după efectuarea celei de a 3-a doze. Se recomandă efectuarea dozei a patra de vaccin în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani”, a anunțat MS.

Anunțul vine chiar în ziua în care la Galați se închid centrele de vaccinare. Primăria a anunțat că începând de miercuri centrele de vaccinare din oraș nu mai sunt deschise ca urmare a deciziei Direcției de Sănătate Publică.

Persoanele care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19 trebuie să meargă la cabinetele medicilor de familie. Nu toți derulează această activitate, lista medicilor de familie care vaccinează anti-COVID fiind afișată pe portalul DSP.


Distribuie articolul

You May Also Like