Lansare de navă la DAMEN Galați. Navaliștii gălățeni au construit un vapor specializat în întreținerea turbinelor eoliene marine

Distribuie articolul

O nouă lansare de navă a avut la șantierul naval Damen Galați. Vineri a fost predat beneficiarului vaporul Horizon. Lansarea s-a desfășurat fără probleme, iar vaporul va pleca spre Marea Nordului.

Lansarea la apă a avut loc vineri, 29 martie, în cadrul unei ceremonii la care au participat reprezentanții constructorului și ai clientului. Nava construită la Galați a fost botezată Horizon și a fost comandată de compania Bibby Marine Services din Marea Britanie. Vaporul complet echipat  este specializat în întreținerea turbinelor eoliene și în intervenția în caz de avarie. Nava va avea misiuni în Marea Nordului, urmând să facă echipă cu un vapor identic lansat la apă în urmă cu doi ani, tot la șantierul naval gălățean.

„Nava, de tipul Accommodation Supply Vessel (navă de aprovizionare și suport) este a doua dintr-o serie de două nave pe care șantierul nostru le construiește pentru clientul Bibby Marine Services, prima fiind lansată în urmă cu doi ani, pe 24 martie 2017. Ambele nave vor opera în zona Mării Nordului executând lucrări de întreținere pentru companiile Siemens Gamesa Renewable Energy și EnBw la cele doua ferme eoliene deținute de EnBw și Enbridge, Hohe See și Albatros”, au anunțat reprezentanții companiei Damen.

Vasul lansat la Galați are lungimea de 90 de metri, 60 de cabine confortabile, o capacitate de transport de 90 de persoane și o zonă de depozitare a containerelor. De asemenea, nava Horizon este dotată cu un sistem de acces cu compensare a mișcării și poate sta pe mare timp de o lună.


Distribuie articolul

You May Also Like