La vremuri noi, politicieni vechi. Eugen Durbacă îşi face partid nou-nouţ

Distribuie articolul

La aproape o lună de la excluderea sa din ALDE, Eugen Durbacă, legenda neagră încă vie a politicii gălăţene de după ’89, şi-a înfiripat un nou partid, ProRomânia, lucru care era de aşteptat. S-ar fi gândit oare, cineva că septuagenarul, fost primar, fost președinte al CJ Galati, fost senator, actual deputat, ar înţelege că vremea fosilelor politice a trecut? Versatil peste măsură, maestru în diversiuni politice şi măscării financiare, acesta nu s-a lăsat niciodată doborât; a picat întotdeauna în picioare. Legat parcă ombilical de putere şi controlul acesteia, Durbacă nu acceptă, nici de această dată, retragerea definitivă de pe scena politică, aşa cum ar fi fost decent, de bun simţ pentru un om care şi-a trăit traiul; cât despre mălai, ştim cu toţii, are din belşug.

Nici scorul slab pe la care l-a obţinut la alegerile locale şi parlamentare, nici dorinţa străzii care a cerut schimbare la protestele din iarnă, nici chiar demiterea sa din ALDE, formaţiunea pe care a condus-o câţiva ani buni, nu l-au descurajat să mai joace o carte.

A rămas făr’ de partid pentru o scurtă vreme, dar îşi face altul. Nu ştim ce-ar mai putea promite ca să-l creadă poporul. Cert e că locomotiva care, altădată, scotea voturi şi din piatră seacă a început să scârţâie, să pârâie din toate încheieturile, să pufăie din greu.

Interesant este de urmarit cine, din camarila veche ridicată şi crescută la sân, îl va mai urma în noul proiect. La fel de interesant ar fi să aflăm dacă va fi cu sau fără Genica Totolici la pachet, protejata sa numărul 1, regina autobuzelor SH, şefă peste Transurb de mai bine de 10 ani. Deşi a dovedit doar incompetenţă, aceasta a rezistat precum coafura bine fixată indiferent de vreme şi de vremuri, ca in reclama Tv. Aşadar, va accepta Genica Totolici să-şi însoţească superiorul protector sau îl va abandona continuând să bată disperat şi umil la poarta PSD, doar doar o auzi-o cineva şi s-o-ndura să-i mai lase Transurbul ca să-l îngroape definitiv?

Vremurile se mai schimbă, Durbacă nu se dă batut. Să sperăm ca la următoarele alegeri, highlanderul de Galati, va fi trimis definitiv la pensie, departe de matrapazlâcurile, de blaturile politice pe sub masă care i-au asigurat, lui, familiei şi acoliţilor de partid, o viaţa fără griji în timp ce populaţia judetului este tot mai săracă si mai lipsită de speranţă.


Distribuie articolul

You May Also Like