La iarnă, Primăria promite căldura la jumătate de preț

Distribuie articolul

După ce a declarat în repetate rânduri, ultima dată la începutul acestui an, că sistemul centralizat de termoficare va fi închis definitiv, Ionuț Pucheanu se răzgândește și promite chiar că municipalitatea va reuși să furnizeze căldură la mai puțin de jumătate din prețul plătit până acum.

Mai mult, se va acorda în continuare și ajutor financiar celor care doresc să-și monteze centrală termică.

”Anul acesta o să mergem pe două direcții: cea de anul tecut, de acordare a celor 3.000 de lei ca ajutor din partea Primăriei pentru achiziționarea unui sistem de încălzire și producere a apei calde, iar a doua va fi de transformare a unui număr de puncte termice în centrale de cartier”, susține Ionuț Pucheanu.

Din cele 25 de puncte termice vizate vor fi modernizate doar 20, deoarece în alte cinci cazuri  asociațiile de locatari aferente nu au fost de acord. În privința costurilor de încălzire, ele ar putea fi mult mai mici decât cele de iarna trecută.

”Estimăm că gigacaloria va fi 200 – 220 lei, cel puțin astea sunt calculele, comparativ cu 490, cât este în momentul de față”, promite Pucheanu.

Cele 20 de puncte termice ar trebui să fie dotate cu centrale până în iarna acestui an, urmând să deservească aproximativ 5.000 de apartamente. În cazul locatarilor din aceste zone nu va mai fi permisă subvenționarea cu 3.000 de lei pentru un sistem individual de încălzire.


Distribuie articolul

You May Also Like