La Galați, comunismul a căzut abia astăzi! Și nu de tot

Distribuie articolul

Comunitatea Curățăm Galațiul a făcut ceea ce autoritățile nu au făcut, în 30 de ani. Relicva comunistă de pe strada Gheorghe Asachi, din Țiglina 3, a fost astăzi îndepărtată.

Mesajul, „Trăiască PCR”, scris cu litere de metal, fusese montat in 1965, odată cu terminarea blocului A12.

 

În 55 de ani doar litera P a cazut, la o furtuna.

”În aceasta dimineata, Dumitru Marian si Neculai Plesa, membri ai Comunității Curățăm Galațiul, cu permisiunea administratiei blocului și cu ajutorul locatarilor, au îndepărtat mesajul comunist de pe fațada imobilului.

Facem apel la gălățeni ca, în cazul în care au cunostinta despre alte mesaje sau simboluri similare, să ni le semnaleze, pentru a le îndepărta.

Înțelegem că autoritățile sunt prea ocupate cu întreținerea bordurilor, asa ca suntem noi dispuși să dăm o mână de ajutor”, se arată într-un comunicat de presă al Comunității ”Curățăm Galațiul”.

Acesta este printre ultimele simboluri comuniste din Galați, dar nu ultimul. În centru, încă tronează statuia luptătorului bolșevic Spiridon Vrânceanu, un cartier întreg încă poarte numele militantului comunist IC Frimu, iar o stradă poartă și acum numele primul prim ministru al României comuniste, Dr. Petru Groza.

Foto: Comunitatea Curățăm Galațiul


Distribuie articolul

You May Also Like