Hitul alegerilor: „Bă, nenorociților! Nu vă doresc să muriți, vă doresc să trăiți ca ei!”

Distribuie articolul

Se apropie alegerile. Multe alegeri: europarlamentare, prezidențiale, locale și parlamentare. În fața electoratului vor veni candidații. Mulți candidați. Iar pe cei mai mulți dintre ei îi știți de mult timp: sunt politicienii care nu au făcut drum, școală și spital, sunt bugetarii care merg în vacanțe exotice și au case și mașini de lux, sunt analfabeții care-și bat joc de bugetul țării, sunt indivizii care vă iau la mișto din platourile tv, sunt băieții care și-au votat pensii și salarii speciale, sunt creaturile care fac legi cu dedicație, sunt personajele care i-au alungat pe români de acasă, sunt politrucii care mănâncă rahat, sunt ticăloșii care au jecmănit și distrus țara.

Cei mai mulți dintre ei se declară patrioți. Mari patrioți, unul mai patriot decât celălalt. Sunt atât de patrioți încât, de mulți ani de când stau în funcții publice, s-au buhăit de bogăție și nu au construit autostrăzi, spitale, școli. Lor le dedică trupa Taxi și actorul Victor Rebenciuc melodia „Ca ei” (videoclipul la final).

„Când zic două sute de mii, voi vă gândiți la un tun pe care l-ați dat sau urmează să-l dați. Eu mă gândesc la două sute de mii de copii, care se culcă în fiecare seară nemâncați și-a doua zi se duc la școală, asta dacă se duc, pentru că mulți muncesc pentru mâncare sau câțiva bani și de-aia îmbătrânesc înainte de vreme și de-aia au riduri la 14 ani. Bă, nenorociților! Nu vă doresc să va crape nici capul nici inima-n trei. Bă, nenorociților! Nu vă doresc să muriți, vă doresc să trăiți ca ei!”, sunt versurile care deschid ultimul cântec al trupei Taxi.


Distribuie articolul

You May Also Like