La Cluj-Napoca începe festivalul Untold. La Galați vor concerta Valurile Dunării și Danubian Bras Band

Distribuie articolul

Primăria Galați este specialistă la călcatul prin străchini. Vrea să facă câte o mărgică, dar iese pe dos. Joi, de exemplu, în timp ce la Cluj-Napoca are loc deschiderea festivalului Untold iar orașul ardelean se umple de sute de mii de turiști români și străini, la Galați, Primăria trimite o listă cu „evenimentele socio-culturale” din luna august. Pe principiul „fă-te că muncești”, municipalitatea le-a aruncat gălățenilor sub nas o listă cu evenimente care pare mare, dar de fapt este mică.

Trecem peste mega festivalul de la Cluj-Napoca, pentru că nu vrem să ne enervăm, și ne scufundăm în mega petrecerea pregătită gălățenilor de Primăria Galați. Pe scurt, în luna august, pe Faleza Inferioară (la Foișor) și în Grădina Publică vor concerta Fanfara Valurile Dunării, Maria Crăciun, Danubian Bras Band și Hippie Band. În plus, în locurile menționate se vor da în spectacol actorii de la Nae Leonard și de la Gulliver (vezi programul mai jos). Asta potrivit Primăriei, care precizează că manifestările incluse în evenimentul Ziua Marinei vor fi prezentate separat.

Să fim bine înțeleși: tot respectul pentru artiștii gălățeni și felicitări municipalității că le oferă acestora posibilitatea să apară în locuri publice din Galați. Așa ar trebui să se întâmple tot anul, cum se procedează pe la Cluj-Napoca, Brașov și Sibiu. La Galați, însă, nu se întâmplă prea des și atunci când se întâmplă, chestia este trecută la capitolul realizări mărețe ale Primăriei. Cele șapte concerte, plus două spectacole de teatru, vor fi trecute în bilanțul primarului și vor apărea frecvent în discursurile edililor. Iar dacă anunțul privitor la organizarea de „evenimente socio-culturale” la Galați apare chiar în ziua în care toți ochii sunt spre scena de la Untold, atunci nu faci decât să le aduci aminte gălățenilor în ce fundătură trăiesc.

  1. La evenimentul socio-cultural de la Cluj-Napoca (2-5 august) vor asista sute de mii de persoane din toată lumea iar pe scenă, se vor da în spectacol, printre alții, Prodigy, Black Eyed Peas, The Chainsmokers, Jason Derulo şi Arman van Buuren. Să le fie de bine

 

Programul manifestărilor organizate de Primăria Galați în luna august

„Vineri, 3 august, între orele 19.30 și 20.30, în Gradina Publică și pe Faleza Inferioară a Dunării, la Foișor, va susține concerte Fanfara „Valurile Dunării”.

Sâmbătă, 4 august, în intervalul orar 7.00-23.00, tot pe Faleza Inferioară a Dunării, va fi prezentat un tablou tematic în cadrul unui proiect expozițional organizat de Asociația Culturală ”Art of Danube” – Germania, cu sprijinul Primăriei municipiului Galați.

Tot sâmbătă, între orele 18.30 și 19.30, pe Faleză, la Foișor,  va avea loc un concert al Fanfarei ”Valurile Dunării”. Ulterior, tot la Foișor, pe Faleza Dunării, între orele 19.30 și 21.00, îndrăgita artistă Maria Crăciun va susține un recital.

Duminică, 5 august, în intervalul orar 18.30-19.30, pe Faleză, la Foișor, va fi un nou concert al Fanfarei ”Valurile Dunării”.

În continuare, pe 11 august, între orele 17.30 și 18.30, pe Faleza Inferioară a Dunării, la Foișor, va avea loc un spectacol al Teatrului de Păpuși ”Gulliver”, între orele 19.00 și 20.00 – un spectacol al Teatrului Național de Operă și Operetă ”Nae Leonard”,  iar între orele 20.30 și 21.45 va fi susținut un concert de către formația ”Danubian Bras Band”.

Pe 19 august, între orele 19.30 și 21.45, la Foișorul de pe Faleza Inferioară a Dunării va concerta Hippie Band.

Pe 26 august, între orele 20.30 și 21.45, în Grădina Publică formația ”Danubian Bras Band” va susține un nou concert.”

 

SURSA: Primăria Galați


Distribuie articolul

You May Also Like