Ca pe vremea lui Ceaușescu: penele de curent din rețeaua Electrica Galați au devenit o obișnuință

Distribuie articolul

Ziua și avaria în rețeaua electrică din orașul Galați. În ultima perioadă a devenit o obișnuință că zone mari ale orașului să stea în întuneric. Miercuri, 1 august, „tradiția” i-a lovit pe cetățenii și agenții economici din Centru, Port, Mazepa și Piață. Între două și patru ore au rămas fără curent electric mii de consumatori din zonele menționate. Călătoria în timp a fost provocată, probabil, de o avarie, deoarece nimeni de la Electrica nu a catadicsit să-i informeze pe fraierii de clienți.

Societatea Electrica este o vacă bună de muls pe care băieții deștepți au urcat-o pe grumazul boilor de români. Dă lapte unora, zer altora, și este ținută la distanță de concurență, ca să nu strice traista cu salarii mari. Rețelele pocnesc de bune ce sunt, iar investițiile cu care se laudă compania nu se văd și în calitatea serviciilor oferite populației.

Ar mai fi un aspect al problemei ce ține de transparență și de respectul față de clienți. Cetățenii care sună la dispeceratul Electrică o fac de pomană. Clienții companiei de electricitate mai degrabă găsesc o capră neagră rumegând o floare de colț în mijlocul orașului decât să audă vocea suavă a angajatei Electrica. Pe la colțuri se spune că operatoarele nu pot prelua toate apelurile telefonice în cazul unei mari avarii și că, oricum, nu ar avea ce să le spună clienților nemulțumiți, nervoși și puși pe ceartă. În plus, nimeni nu-și bate capul să anunțe în mod public (pe site, în presă etc) avariile, lucrările și termenul de finalizare a intervențiilor. Asta pentru că merge și așa!


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns