Juristul Tiberiu Gheorghita – candidatul PNL pentru Primăria comunei Independența

Distribuie articolul

Partidul National Liberal a stabilit cu cine va merge în cursa pentru alegerile locale la Independeța, una dintre cele mai importante localitati din judetul Galati.

Tiberiu Gheorghita are 32 de ani, este jurist și a crescut în comuna Independența, într-o familie de liberali. De profesie jurist, Tiberiu a ales să ducă tradiția mai departe și a devenit consilier local PNL în 2012 și Președintele PNL – Filiala Independenta, în anul 2017.

Candidatul PNL este licentiat în drept, absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universitatii “Danubius” din Galati. Din 2013, Tiberiu Gheorghita este consilier juridic in cadrul grupului de societati “Metaltrade International”, companie ce are ca obiect de activitate operatiuni portuare – prin firmele Port Bazinul Nou SA si Docuri SA.


Activitate politică de la 22 de ani


La doar 22 de ani, încurajat de tatăl său, regretatul Gheorghita Grigore – membru marcant al liberalilor de la Independenta, Tiberiu Gheorghita începe să se implice activ în politică și, în anul 2010, este ales presedinte al Tinerilor Liberali din Independenta. În același an, acesta începe să colaboreze cu George Stângă, senator și presedinte al Filialei Judetene PNL Galati, și reușește să câștige încrederea colegilor liberali.

Tiberiu Gheroghită devine, astfel, Vicepresedinte Național al TNL Rural (2012), membru al Biroului Judetean TNL Galati (2013), vicepreședinte al PNL – Filiala Independenta (2013) și din 2017, Presedinte al Filialei PNL Independența.
Liderul liberalilor din Independența reuseste, în anul 2019, performanța să caștige categoric toate alegerile, cele europarlamentare și cele două tururi de scrutin privind alegerile prezidențiale. Reușita echipei PNL Independența condusă de Tiberiu Gheorghița a fost o premieră pentru comună.

Experiență în Administrația Publică

În anul 2012, Tiberiu Gheorghiță este ales consilier local PNL (funcție pe care o detine și în prezent) al comunei Independenta. Liderul PNL a obținut mandatul de consilier local la doar 24 de ani, la acea vreme fiind cel mai tânăr ales local al PNL, din județul Galați.

Printre inițiativele pe care le are în Consiliul Local Independența se numără stabilirea zilei Comunei Independența, stabilirea stemei Comunei Independența, construirea unei Săli de Sport în localitate și curajoasa propunere de reducere a indemnizațiilor consilierilor locali.

“Am 32 de ani și locuiesc în Comuna Independența. Aici vreau să rămân si aici vreau să clădesc lucruri care să rămână în urmă pentru comunitatea din care fac parte. Sunt un om curajos, un om căruia îi plac provocările, pregătit să-mi asum responsabilitatea de a candida la funcția de primar din mai multe motive. În primul rând, consider că pot ajuta comunitatea fiind un om deschis spre dialog cu toți cetățenii pentru că eu consider că doar ascultând doleanțele tuturor cetățenilor îi poti înțelege și le poti rezolva, pe cât posibil, problemele pe care le au.
În al doilea rând, consider că localitatea noastră a cam stagnat în ultimii ani. Așadar, vin cu o politică nouă de dezvoltare a comunității bazate pe absorbție de fonduri europene și dezvoltare economică. Consider că, în anul 2020, la 13 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, este inacceptabil ca o comunitate să nu se folosească de programele de finanțare europeană.
Dezvoltarea economică, despre care vorbesc, se bazează, în principal, pe crearea locurilor de muncă în localitate, în acest sens, consider că, trebuie să existe un permanent dialog între administratia publică din localitate si agenții economici, fie că vorbim despre societăți comerciale, fie că vorbim despre fermieri. Cu cât ne dezvoltăm mai mult pe plan economic, cu atât mai mult avem cu toții de câștigat.
Aceasta este viziunea mea si aceste lucruri sunt baza programului meu în mandatul de primar pe care doresc sa-l câștig și pe care mi-l asum.”


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns