Județul Galați, pe harta secetei. Administrația Națională Apele Române face apel pentru folosirea rațională a resurselor de apă

Distribuie articolul

Județul Galați este pe harte secetei, potrivit unui avertisment al Administrației Naționale Apele Române. Instituția face apel la cei afectați și nu numai, să folosească în mod rațional resursele de apă

11 localități din 7 județe sunt afectate de secetă, a anunțat marți Administrația Națională Apele Române. Pe listă sunt 28 de localități din județele Botoșani și Galați, 77 de localități din județele Bacău, Neamț și Vrancea, 5 localități din județul Cluj și 5 din județul Argeș.

Reprezentanții ANAR estimează că resursele vor scădea la sfârșitul lunii iulie.

„Prognoza unui debit mediu lunar al Dunării indică în continuare o valoare scăzută în luna iulie, respectiv în jur de 3000 mc/s. La aceasta se adaugă și un aport scăzut al debitelor afluente medii lunare în lacurile interioare ale României din cauza posibilei tendințe de scădere a aportului de precipitații. De aceea, estimăm că, la sfârșitul lunii iulie, în cele 40 lacuri de acumulare principale cu rol important în alimentarea cu apă pentru populație, industrie și productia de energie electrică), coeficientul de umplere va scădea de la 82 % cât este astăzi la 68 %”, anunță ANAR.

Autoritățile fac apel la populație să folosească apa rațional. Sistemele de alimentare cu apă potabilă au fost dimensionate fără utilizarea de irigații și nu se recomandă în această perioadă udatul grădinilor și umplerea unor bazine/piscine, precizează ANAR.


Distribuie articolul

You May Also Like