Investiții majore în infrastructura comunei Independența

Distribuie articolul

Totul se va derula prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, mai precis prin Programul National de Investiţii “Anghel Saligny”, pentru realizarea obiectivului de investiţii „Asfaltare străzi în comuna Independenţa- Etapa 2”.

În cadrul proiectului sunt vizate următoarele tipuri de lucrări:

 Lucrări de modernizare a structurii rutiere, lucrări de consolidare a terasamentului, lucrări de asigurare a siguranţei circulaţiei rutiere și lucrări de colectare şi evacuare dirijată a apelor pluviale.

Lungimea totală a străzilor rurale ce vor fi modernizate este de peste 6,7 km.

Primarul comunei Independența, Viorel Tărbuc, ne-a declarat că străzile ce urmează să fie parte a acestui proiect de investiții cu fonduri nerambursabile sunt:

Strada Piaţa Veche (136m), strada Mihai Eminescu (195m), strada Zorilor Tronson 1 (159m), strada Zorilor Tronson 2 (2030m), strada Crângului (1665m), strada Mărăşeşti Tineret (191m), strada Mărăşeşti (1193m), strada Oituz (1002)m și strada Siret (135m) .

„Lăţimea părţii carosabile va fi cuprinsă între 4 și 6 metri, acostamentele vor avea o

lăţime între 0,25 și 0,5m , iar pentru colectarea şi evacuarea apelor sunt prevăzute şanţuri din beton, rigole de acostament, rigole carosabile, precum şi podeţe tubulare .

Durata de execuție pentru modernizarea acestor străzi este de zece luni, ordinul de începere a lucrărilor urmând a fi emis pană la sfârşitul lunii iulie.

Valoarea totală a obiectivului de investiţii este de 18.471.470,47 lei cu TVA inclus” a mai afirmat primarul comunei Independența, Viorel Tărbuc.


Distribuie articolul

You May Also Like