Astăzi, prima zi de Bacalaureat!

Distribuie articolul

Absolvenții de liceu vor susține începând de astăzi examenul de Bacalaureat, pentru prima oară în istoria recentă, probele orale fiind echivalate cu media notelor din liceu.

Sesiunea iunie-iulie 2023 debutează astăzi cu proba scrisă la Limba și literatura română, iar mâine, marți, 27 iunie se va susține proba obligatorie a profilului.

Miercuri, 28 iunie urmează proba la alegere conform profilului.

La Galați, examenul de Bacalaureat se va finaliza miercuri deoarece, pentru proba de joi, 29 iunie, cea de limba maternă nu au fost înscrieri.

Rezultatele vor fi afișate luni, 3 iulie cel târziu la ora 12, iar candidații ce se consideră nedreptățiți de notare, vor putea depune contestații în aceeași zi între orele 12-18.

 Rezultatele finale vor fi afişate pe 7 iulie.

Inspectorul școlar general, Gina Brînzan ne-a declarat că pentru această sesiune a examenului de Bacalaureat au fost înscriși 3119 de candidați la nivelul județului Galați.

De asemenea, în urma cererilor centralizate de către Comisia Națională de Organizare, s-a dispus ca examenul să se desfășoare în condiții speciale pentru 22 dintre candidați.

„Probele se susţin în zece centre de examen, în municipiile Galați și Tecuci.

Pentru evaluarea lucrărilor au fost organizate trei centre zonale de evaluare”, a mai afirmat Gina Brânzan, inspector școlar general la Galați.

Pentru promovarea examenului de Bacalaureat, candidații trebuie să obțină cel puțin nota 5 la fiecare probă, iar media finală să fie cel puțin 6.


Distribuie articolul

You May Also Like