Investiții la Spitalul de Copii din Galați. Unitatea de Primiri Urgențe va fi extinsă și modernizată

Distribuie articolul

Compartimentul Primiri Urgențe de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” din Galați va fi modernizat și extins cu bani europeni. Valoarea totală a proiectului este de 9,3 milioane de lei, din care 6,7 milioane reprezintă cheltuieli eligibile.

Diferența va fi acoperită de Primăria Galați, proiectul fiind aprobat marți, 18 septembrie, de consilierii locali.

„Valoarea totală a proiectului este de 9.365.418,29 lei (cu T.V.A.), din care 6.785.757,50 lei (cu T.V.A.) reprezintă cheltuieli eligibile, iar 2.579.660,79 lei (cu T.V.A.) cheltuieli neeligibile. Cererea de finanțare pentru realizarea proiectului Reabilitare, modernizare, extindere și dotare Compartiment Primiri Urgențe – Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Ioan” Galați”, a fost depusă pe 30 martie 2018, în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale”, a anunțat Biroul de Presă al Primăriei Galați.

La finalul lucrărilor, Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Copii va avea un corp nou de clădire cu subsol, parter și etaj.

Clădirea veche va fi modernizată, termoizolată și recompartimentată și va avea instalații termice, electrice și sanitare noi. De asemenea, va fi turnat un nou strat asfaltic în curte, vor fi refăcute treptele de acces, trotuarele, aleile și rampele pentru persoanele cu handicap și vor fi amenajate spații de așteptare în aer liber.

În paralel, va fi pus în practică un alt proiect care vizează ridicarea unui corp de clădire în care vor fi cabinete medicale și camere pentru echipamente moderne. Clădirea va fi construită în curte și va costa peste 14 milioane de lei.


Distribuie articolul

You May Also Like