Investiție exotică: Galațiul va avea seră cu palmieri, liane și arbori de cauciuc

Distribuie articolul

Galaţiul va avea seră de plante exotice. Autoritățile au decis să transforme scheletul metalic inestetic din curtea Grădinii Botanice, abandonat de mai bine de două decenii, într-o seră de plante exotice cu palmieri, arbori de cafea, liane si specii din zonele tropicale, subtropicale şi ecuatoriale ale globului terestru. Investiția are valoarea de 15 milioane de lei și va fi realizată din bugetul propriu al Consiliului Județean.

„Am decis să transformăm scheletul metalic din curtea Grădinii Botanice, abandonat de peste 20 de ani, într-o seră modernă cu plante exotice. Este o investiţie mult aşteptată, la care puţini oameni mai sperau. Am făcut o expertiză tehnică pentru a vedea ce trebuie consolidat şi reparat la scheletul metalic existent şi am decis să investim aproape 15 milioane de lei pentru a realiza o seră de 1300 de metri pătraţi, precum şi o construcţie modernă pentru expoziţii temporare de aproximativ 500 de metri pătraţi. De asemenea, suma include toate dotările necesare, inclusiv achiziţionarea arborilor exotici. Astfel, vom putea admira la Galaţi palmieri din Asia, America de Nord sau America de Sud, care vor fi expuşi într-un spaţiu înalt de 22 de metri, şi diverse plante mediteraneene sau tropicale, precum arborele de cafea, liane sau diferite specii de cactuşi”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Joi, consilierii județeni au aprobat investiția, iar acum este căutat constructorul care va duce la bun sfârșit lucrarea. Acesta trebuie să amenajeze sera și să o doteze cu instalaţiile necesare, să construiască un spaţiu pentru expoziţii temporare şi să aducă plante exotice de pe toate continentele. Lucrările la scheletul metalic din curtea Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii au început în 1997 şi au fost abandonate doi ani mai târziu.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns