Primește-o Doamne și pe asta! Guvernul vrea să le acorde românilor împrumuturi cu dobândă zero

Distribuie articolul

Guvernanții au început pregătirile pentru alegeri cu o pomană de zile mari. Deși specialiștii spun că, din punct de vedere financiar, statul român merge pe o pânză de păianjen, Guvernul Dăncilă a mai chemat un elefant. Acesta se numește împrumut cu dobândă zero pentru românii care au nevoie de bani pentru educație, cultură și sănătate.

Chestia a fost anunțată prin trompa vicepremierului Viorel Ștefan. Demnitarul a anunțat că Guvernul va adopta, săptămâna viitoare, un act normativ prin care statul va acorda această facilitate.Conform proiectului, creditele pot fi luate de tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 şi 26 de ani, dar şi de persoanele care au până în 55 de ani. Tinerii vor putea lua un credit de 40.000 de lei, iar ceilalţi vor primi cel mult 35.000 de lei dar în cazul ambelor categorii, suma poate ajunge la 60.000 de lei dacă se angajează pe perioada programului.

Cu banii astfel primiți, beneficiarii vor putea plăti taxe școlare, de cazare și de participare la concursuri și conferințe și vor cumpăra cărți, rechizite, laptopuri și imprimante. În ceea ce privește cultura, cu banii împrumutați vor fi plătite abonamentele la instituțiile de specialitate și vor fi suportate cheltuielile privind publicarea unor cărți.  Beneficarii vor mai avea dreptul să plătească medicamente, analize medicale și intervenții chirurgicale, să cumpere echipament sportiv de uz personal și să achite abonamentul la activitățile sportive. Nu în cele din urmă, cu banii împrumutați pot fi modernizate, renovate sau finalizate locuințele beneficiarilor.

Durata creditului este de 10 ani iar plățile se vor face prin decontarea facturilor. Toate dobânzile şi comisioanele bancare vor fi suportate de stat prin bugetul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, cu condiţia plăţii la scadenţă a ratelor creditului.


Distribuie articolul

You May Also Like