Intră în vigoare Ordonanța Militară nr.4. Află AICI ce modificări produce documentul

Distribuie articolul

Ordonanța Militară nr.4 intră în vigoare luni, pe 30 martie. Pe scurt, documentul stabilește pedepse mai grele pentru persoanele care nu respectă regulile impuse în timpul stării de urgență. De asemenea, în anumite condiții, persoanele în vârstă pot ieși din case și în afara intervalului orar 11.00-13.00.

„Ordonanța militară nr. 4 din 29.03.2020, prevede sancțiuni mult mai dure față de toți cei care încalcă restricțiile de circulație și celelalte restricții impuse de ordonanțele anterioare, dar și față de cei care pleacă pur și simplu din izolare sau din spațiile de carantină.

Amenda minimă pentru cetățenii care nu pot justifica prezența pe stradă devine 2 000 de lei iar cea maximă este de 20 000 de lei, iar pentru persoane juridice maximul amenzii este 70 000 de lei.

În Judeţul Galați sunt, conform datelor furnizate de DSP, 163 de persoane în carantină instituționalizată și 3 603 de persoane aflate în autoizolare.

Zilnic, echipaje mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari, depistează persoane aflate în izolare care nu sunt la domiciliul unde ar trebui să fie. Acestea vor fi sancționate contravențional conform prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr.1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, cu modificările și completările ulterioare, și vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantină, suportând cheltuielile efectuate.

Părinții și bunicii noștri trecuți de 65 de ani pot ieși din casă și în afara intervalului orar 11.00-13.00 dacă aceasta se face pentru rezolvarea problemelor de natură medicală, precum tratamentele oncologice planificate, dializă etc. folosind mijloacele proprii de deplasare sau ale familiei/susținătorilor sau, după caz, mijloacele de transport sanitar special destinat.

Operatorii economici care comercializează alimente și produse de strictă necesitate și care își desfășoară activitatea în condițiile dispuse prin ordonanțe militare în perioada stării de urgență își vor organiza programul de lucru pentru a facilita și a asigura, cu prioritate, accesul persoanelor de peste 65 de ani în intervalul orar 11.00-13.00, limitând, în acest interval, accesul persoanelor din alte categorii de vârstă.”

Sursa Prefectura Galați


Distribuie articolul

You May Also Like