Un aparat din industria viticolă ar putea fi folosit pentru depistarea coronavirusului

Distribuie articolul

Un aparat din laboratorul Stațiunii de Cercetări Viniviticole Tg.Bujor poate depista virusul COVID-19. Potrivit autorităților locale, este vorba despre un aparat care a fost utilizat pentru depistarea virusurilor la vița de vie. Echipamentul este fabricat în anul 2009 și trebuie să fie reconfigurat pentru a fi utilizat la analizele pentru depistarea COVID-19.

Specialiștii susțin că aparatul poate fi folosit în alte scopuri, imediat după achiziționarea primelor kituri de testare.

„Aparatul este util în depistarea COVID-19. Nu contează proba de unde provine, plantă, om, animal. Se vor achiziționa kit-uri speciale pentru COVID-19 și apoi multă muncă”, a scris, pe Facebook, Alina Donici.

Aparatul va fi mutat la Spitalul din Tg.Bujor și va fi folosit de specialiști. Reprezentanții Primăriei și ai unității medicale vor comanda kituri pentru depistarea virusului.

„În laboratorul Stațiunii de Cercetări Viniviticole se află un aparat care a fost utilizat pentru depistarea virușilor la vița de vie. Acest Real-Time PCR poate fi configurat să identifice și virus COVID-19!!! Laboratorul spitalului din Tg.Bujor, prin Doamna Doctor și personalul de acolo, poate lucra cu acest aparat dacă: găsim să cumpărăm kiturile necesare acestor tipuri de analize și alte echipamente necesare și dacă se constată că putem folosi această aparatură în laboratorul spitalului”, a anunțat primarul orașului Tg.Bujor, Laurențiu Gîdei.

Un alt aparat de la Direcția Sanitară Veterinară de la Brăila, utilizat pentru depistarea gripei porcine, va fi folosit de specialiștii brăileni la testarea pentru coronavirus. Experții au stabilit că aparatul poate fi utilizat la depistarea virusului COVID-19, așa că reprezentanții autorităților locale au comandat mai multe seturi de teste. Prefectul Cătălin Boboc a declarat că aparatul va face în jur de 200 de teste pe zi. Prioritate la testare vor avea cadrele medicale, persoanele aflate în carantină și cele izolate la domiciliu.


Distribuie articolul

You May Also Like