Intervenții pe străzile orașului Galați după ploile torențiale

Distribuie articolul

A fost din nou o noapte agitată pentru gălățeni. După inundațiile de joi seara care aproape au blocat orașul, peste noapte au fost ploi torențiale. Străzile s-au umplut din nou de apă iar echipele societății Apă Canal au intervenit pe bulevardul Milcov, în intersecția IFR, în zona blocurilor Privilege, la Școala generală nr. 11, în Valea orașului, la Complexul Flora și pe str. Basarabiei pe segmentul curpins între Traian – Domnească. Trei curţi şi bucătăria unei case din oraș au fost inundate din cauza precipitaţiilor abundente. Echipaje de pompieri au acționat cu motopompe pentru evacuarea apei pe strada Leonida Zamfirescu și în cartierul Barboși. Vineri, pe teren se află și echipele Apă-Canal. „Acum sunt mobilizate toate echipele S.C. Apă-Canal pe străzile orașului pentru monitorizare și pentru curățarea grătarelor de la gurile de scurgere. Sunt disponibile pentru intervenții: 3 autoutilitare, 3 autospeciale cu vidanje, 1 tractor cu remorcă. La această oră toate străzile orașului sunt practicabile”, anunță Biroul de Presă al Primăriei Galați.

Între timp, sute de gălățeni din județ nu au curent electric din cauza furtunii de marți și a ploii torențiale de joi. Rețelele electrice din Galați au fost puternic afectate de fenomenele meteo. În județul Galați, sute de gălățeni din diferite zone stau de două zile și jumătate fără curent electric.

„La SDEE GALAȚI la ora 10:00, mai erau afectate 5 Linii Electrice Aeriene de medie tensiune parțial,19 Posturi de Transformare, care alimentează în total aproximativ 600 de consumatori din 6 localități Serbești, Șendreni (parțial), Malul Alb, Ciorăști sat, Cuca (parțial), Șivița (parțial).Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord – Sucursala Galați și AISE Galați au în acest moment 21 de echipe pe teren, care acționează pentru remedierea defecțiunilor apărute”, se arată într-un comunicat al SDEE Muntenia Nord.

Codul galben de precipitații abundente a fost prelungit până la ora 23.00. Acesta visează regiunea de sud-est a țării, inclusiv județele Galați și Brăila.


Distribuie articolul

You May Also Like