Cutremur în zona Vrancea

Distribuie articolul

Un cutremur s-a produs vineri în zona seismică Vrancea. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul a fost înregistrat de aparate la ora 10.00, la adâncimea de 133 de kilometri, având o magnitudine de 4 grade pe scara Richter. Inițial, aparatele au indicat o magnitudine de 4,1 grade, dar specialiștii au corectat rezultatul. Cutremurul s-a produs în apropierea orașelor Nehoiu (42 km), Odobești (51 km), Covasna (52 km), Buzău (55 km) și Râmnicu Sărat (56 km). Mișcarea scoarței terestre a fost simțită în special în zona Buzău-Vrancea, dar unda seismică s-a propagat până la Galați-Brăila.

Seismul nu a produs victime sau pagube, iar la numărul unic de urgență 112 nu au fost înregistrate apeluri pentru situații provocate de seism. Cutremurul de vineri a apărut după o perioadă relativ calmă din punct de vedere seismic.

În ultimele două luni, în zona seismică Vrancea au fost înregistrate puține cutremure cu magnitudini cuprinse între 3 și 4 grade pe scara Richter. Cel mai mare cutremur de anul acesta s-a produs pe 9 ianuarie și a avut 4,4 grade. Recordul ultimilor ani a fost înregistrat anul trecut, pe 28 octombrie: seismul de atunci a ajuns la 5,8 grade pe scara Richter.


Distribuie articolul

You May Also Like