Războiul celor două gâze: ALDE Galați nu vrea să colaboreze în plan local cu Pro România

Distribuie articolul

Alianța de la București făcută de Victor Ponta, președintele Pro România, și Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, a provocat agitație la Galați. Cristian Dima, liderul local ALDE a anunțat că nu vrea nici în ruptul capului să colaboreze în plan local cu Pro România, formațiunea condusă de Eugen Durbacă. În cadrul unei conferințe de presă, Dima s-a urcat pe toate cele patru procente pe care le are partidul și a șters pe jos cu dinozaurul de tip preș Durbacă.

De la Cristian Dima am aflat că preș Eugen Durbacă are componenta biologică și caracterul cam nasoale pentru că nu-și respectă cuvântul.

„Nu uit şi nu voi uita că persoana la care ați făcut trimitere a fost exclusă din ALDE. A ajuns parlamentar cu voturile ALDE (…) şi acolo s-a comportat cum a crezut de cuviință și doar pentru interesul personal. Indiferent ce decizie se va lua la nivel naţional, eu îmi voi păstra atitudinea cu orice risc şi consecinţă. Nu voi avea nici o legătură cu această persoană. Eu nu am cum să am dialog, persoana nu are nici un cuvânt pe care să știe să și-l aducă aminte peste cinci minute, poate din cauza componentei biologice, poate din cauza caracterului (…) Voi face tot ceea ce depinde de mine ca orice înţelegere parlamentară între cele două partide să rămână la nivel parlamentar, iar când se va face transferul la nivel local voi încerca să nu am niciun fel de relaţie cu respectiva persoană”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, președintele ALDE Galați, Cristian Dima.

Și dacă a convenit că nu se poate împăca cu preș Durbacă, Dima s-a gândit să rămână la putere. Opoziție vor face șefii de la București, în timp ce la Galați consilierii locali și județeni ALDE vor vota cot la cot cu fârtații de la PSD. Bineînțeles, în anumite condiții.

„Se va asigura majoritatea cu noi (…) Voi avea o întâlnire cu domnii de la PSD şi vom încerca să definim poziția pe care o avem”, a precizat Cristian Dima.

Cristian Dima și Eugen Durbacă au fost colegi la ALDE până în 2017 când fostul primar a fost dat afară din partid.


Distribuie articolul

You May Also Like