Interes scăzut pentru intrarea în legalitate a balcoanelor fără autorizație din orașul Galați

Distribuie articolul


Gălățenii care au construit de capul lor pe domeniul public nu sunt interesați de oferta Primăriei privind intrarea în legalitate. Este vorba despre proprietarii de locuințe de la parterul blocurilor care au construit extinderi, fără autorizație.


De la începutul campaniei (2 august) zeci de persoane au depus documentele necesare pentru intrarea în legalitate în condițiile în care în oraș sunt numeroase astfel de construcții. Mai mult, foarte multe solicitări nu îndeplinesc condițiile minime impuse de Primărie.


Potrivit Primăriei, începând din luna august a acestui an pot fi depuse documentele de intrare în legalitate a unor construcții executate fără autorizații la parterul blocurilor (balcoane), conform procedurii de reglementare aprobate prin Hotărârea Consiliului Local nr. 187/15.04.2021.


Cei interesați trebuie să parcurgă o serie de proceduri.


„În prima etapă, persoanele care solicită intrarea în legalitate trebuie să depună la sediul primăriei o solicitare privind încadrarea construcției în prevederile regulamentelor locale de urbanism. Cererea trebuie să fie însoțită de următoarele documente: ridicare topografică în sistem STEREO 70, atât pentru extinderea propusă spre reglementare, cât și a balconului de la etajul superior (proiecție la sol), un plan de situație și fotografii de la fața locului”, a anunțat Biroul de Presă al Primăriei Galați.


Una din condițiile de bază pentru intrarea în legalitate este ca suprafața construită a extinderii să fie cu maximum 50 la sută mai mare față de suprafața balconului de la etajul I.


Documentele se pot depune la sediul Primăriei municipiului Galați în fiecare zi de luni, între orele 9.00 și 12.00, și joi, între orele 13.00 și 16.00.

Foto:Mediafax. ro


Distribuie articolul

You May Also Like