Întârziere în procesul de admitere la liceu pentru peste 170.000 de elevi

Distribuie articolul

Peste 170.000 de elevi din clasa a VIII-a se confruntă cu o situație de incertitudine în ceea ce privește înscrierea la liceu pentru anul școlar 2024-2025. Inspectoratele școlare nu au publicat încă Broșura pentru admiterea la liceu, care ar trebui să ofere informații despre numărul de locuri disponibile și specializările din fiecare județ. Problema a apărut deoarece Guvernul nu a aprobat încă Hotărârea privind cifrele de școlarizare, deși proiectul a fost în consultare publică de aproape două luni.

Conform calendarului oficial, broșura, care include și mediile de admitere din anul precedent, ar fi trebuit să fie disponibilă încă de ieri. Lipsa unei decizii clare din partea oficialilor guvernamentali a dus la amânarea acestui proces, lăsând elevii și părinții lor în așteptare și nelămurire.

Numărul elevilor înscriși în clasa a VIII-a a crescut în acest an, ajungând la 176.266, față de 175.938 în anul anterior, potrivit datelor Ministerului Educației. Această creștere vine în contextul în care, în ultimii doi ani, numărul de locuri la licee a fost suplimentat, reflectând preocupările părinților care au inițiat petiții pentru creșterea acestora.

Lipsa broșurii pentru admitere îngreunează procesul decizional al elevilor și părinților în alegerea liceului dorit, creând tensiuni suplimentare într-o perioadă și așa stresantă pentru tineri. Autoritățile sunt așteptate să rezolve această situație în cel mai scurt timp pentru a nu perturba calendarul educațional al anului viitor.


Distribuie articolul

You May Also Like