”Capace cu Educație”- o Campanie de reciclare care entuziasmează comunitatea CNVA Galați

Distribuie articolul

Zilele acestea, ”Fabrica de genii” din Galați – CNVA – prin cei mai tineri membrii ai săi, lansează o nouă provocare semnificativă comunității gălățene.

Dirigintele a două clase de a VI-a,și a V-a, cu predare bilingvă, în lb. germană, respectiv, lb.engleză și română, din cadrul Colegiului Național Vasile Alecsandri, profesoarele Lucica Cojocaru și Anca Manea, împreună cu proprii elevi, sprijiniți și de părinții acestora, vor să mobilizeze întreaga comunitate a liceului, într-un efort comun, nemaivăzut, pentru a conștientiza importanța colectării și reciclării deșeurilor, dar și beneficiile pe care fiecare persoană le poate avea în timp, participând la astfel de campanii.

Și ce este mai frumos, afișul Campaniei a fost realizat de unul dintre copii, chiar de o elevă de clasa a V-a, Maria Onodi. Asta în timp ce inimoasele coordonatoare au lansat pe pagina de facebook un succint ghid de orientare pentru potențialii participanți.

Capace cu Educație este o campanie ce are ca scop strângerea de capace în vederea colectării, reciclării si vânzării lor pentru obtinere de fonduri; banii obtinuti sunt investiti în proiecte și campanii bazate pe educație.

De ce este bine să reciclăm și ce impact are această activitate?

Reciclarea separată a capacelor de plastic este foarte importantă și trebuie efectuată în mod corespunzător. Conform statisticilor oficiale, în fiecare an se aruncă miliarde de PET-uri la gunoi, fără a îndepărta capacele, așa cum ar trebui. Plasticul este dăunător mediului în orice formă a sa avand un efect negativ asupra mediului înconjurător atunci când nu sunt colectate și reciclate în mod optim.

Conceptul după care funcționează colectarea de capace este unul pozitiv și pune cel mai bine în valoare două principii esențiale bazate pe protecția mediului dar și pe educație: ECO – toate capacele colectate sunt reciclate iar banii proveniți din reciclare ajung în proiecte dedicate educației, chiar si in Gala Excelenței în Educatie 2023.

Prin acest mod, este protejată natura, iar capacele reciclate se intorc in comunitate ca recompense in educatie.

Cum pot lua parte la Capace cu Educație?

De fiecare dată când adunați o sticlă de capace cu volumul de 5L, contactați unul dintre cele două cadre didactice coordonatoare a Campaniei: prof. Cojocaru Lucica sau prof. Manea Anca.

Unde? În cadrul Colegiului Național Vasile Alecsandri, în Holul Principal, în Colțul Verde(secțiune special destinată colectării de capace).

Ce tipuri de capace sunt permise?

Capace de la sticle PET/TETRAPAK de suc, lapte, iaurt, etc. Capace de la produse de curățare lichide(șampon, gel de duș, detergent, spray, etc.). Mai multe informații referitoare la tipurile de capace permise sunt aflate în postările paginii noastre de Facebook.

Când are loc Campania?

Începând cu data de 13 martie, având ca termen limită data de 25 aprilie 2023.

Ce premii vor exista?

Pe data de 25 aprilie clasa cu cele mai multe sticle cu volumul de 5L, ce conțin capace, va fi premiată cu Adeverințe de Voluntari Verzi.

Ce este o Adeverință de Voluntar Verde?

Adeverința de Voluntar Verde este un act ce dovedește faptul că ai participat la o activitate sau proiect prin actul de voluntariat, în cazul acesta, la proiectul Capace cu Educație.

Pentru orice nelămurire, puteți adresa orice întrebare pe pagina de Facebook a proiectului, Capace cu Educație.

Vă așteptăm în număr cât mai mare!


Distribuie articolul

Ai putea fi interesat și de: