Magdalena Rădulescu: un dialog vizual, acum la Galați

Distribuie articolul

Săptămâna continuă cu noi evenimente culturale, iar gălățenii sunt invitați mâine la Muzeul de Artă Vizuală, începând cu ora 18.00, la vernisajul expoziției Magdalenei Rădulescu, „Dinamism între semnificație și simbol”. Este pentru prima dată când lucrările acesteia din colecția lui Cătălin Casperschi sunt expuse la Galați.

Magdalena Rădulescu, cunoscută pentru portretele sale inițiale de tătari și peisajele din Balcic, a fost profund influențată de copilăria sa în Constanța și de studiile la academiile de artă din München și Paris. Fiind o artistă de avangardă, a participat la numeroase expoziții personale și de grup, atât în România, cât și internațional.

Expoziția, curată de Cristiana Culiță, explorează teme diverse, precum folclorul, circul și tradițiile, punând un accent puternic pe dialogul între simbolism și expresionism.

Vernisajul este organizat de Muzeul de Artă Vizuală, cu sprijinul Consiliului Județean Galați. Colecția poate fi vizitată până pe 16 iunie, de miercuri până duminică, între orele 9.00 și 17.00.


Distribuie articolul

You May Also Like