Înscrierile la creșă și grădiniță, pentru anul 2024 – proiect

Distribuie articolul

Ministerul Educației a lansat în dezbatere publică proiectul de metodologie pentru înscrierea copiilor la creșă, grădiniță și serviciile de educație timpurie complementare pentru anul 2024. Calendarul înscrierilor va începe pe 17 iunie, menținându-se perioadele stabilite în anii anteriori, cu reînscrierile copiilor deja înscriși având loc între 14 și 16 iunie.

Părinții vor avea posibilitatea de a-și înscrie copiii la creșă de la vârsta de sub 1 an și vor putea opta pentru trei servicii educaționale diferite în cererea-tip de înscriere, ce poate fi depusă și online. În plus, proiectul prevede crearea de grădinițe comunitare și ludoteci în localitățile cu un număr insuficient de copii pentru formarea unei grupe de creșă sau grădiniță.

Ministerul Educației subliniază importanța informării corecte a părinților privind procedura de înscriere, toate unitățile de învățământ urmând să publice detalii despre înscrieri pe site-urile proprii sau la avizierele instituțiilor. În cazul lipsei unui site, informațiile vor fi disponibile pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean.

Unitățile de învățământ vor oferi și posibilitatea de programare telefonică pentru evitarea aglomerației la depunerea dosarelor de înscriere. Părinții sunt îndemnați să respecte calendarul stabilit pentru a asigura un loc pentru copiii lor în sistemul de educație timpurie.


Distribuie articolul

You May Also Like