De la rural la digital – „Științescu 2024”. Apel de proiecte

Distribuie articolul

Demarează cea de-a patra ediție a Fondului Științescu Galați, cu programul său de granturi, lansându-se un apel la proiecte. Cu un buget generos de 98.550 lei, fondul își propune să sprijine inițiativele care aduc educația STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă, matematică) mai aproape de tinerii din mediul rural și să integreze inteligența artificială în procesul de învățare.

Ediția dată este centrată pe dotarea laboratoarelor școlare din mediul rural, cu scopul de-a oferi tinerilor acces la resurse educaționale moderne și la metode de învățare interactivă. Proiectele eligibile trebuie să se încadreze într-o varietate de domenii, de la electronică și imprimare 3D, la biologie, fizică, chimie și multe altele. Se pun în valoare proiectele care aduc o abordare practică și interactivă a educației, prin metode non-formale și alternative de învățare.

Invitația la participare este deschisă pentru o gamă largă de actori din comunitate, precum organizații non-guvernamentale, grupuri de inițiativă și instituții de învățământ, care sunt încurajate să vină cu propuneri inspiraționale.

Aplicanții sunt invitați să descarce și să completeze formularele de aplicare disponibile online, urmând să trimită documentația necesară prin e-mail: monica@fundatiacomunitaragalati.ro. Evaluarea proiectelor va fi realizată de un comitet de specialiști, ceea ce garantează o selecție obiectivă și orientată către calitate a inițiativelor ce vor fi finanțate.

Mai mult, Festivalul Științescu Galați, care va încheia ediția, promite a fi un punct culminant al programului, celebrând nu doar proiectele câștigătoare, ci și pasiunea pentru știință în rândul tinerilor.

Mai multe detalii, puteți regăsi pe site-ul Fundației Comunitare Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like