Bac 2018: Rezultate mai slabe, doar o medie generală de 10

Distribuie articolul

Conform primelor rezultate afișate, rata de promovabilitate pentru examenul de bacalaureat este de 67,7%, sub cea de anul trecut, când era de 71,4 %. În Galați a fost înregistrată o singură medie generală de 10, la profilul „științe sociale”.

Față de anul trecut, rata de promovabilitate este cu 3,7% mai mică, ea putând suferi modificări pozitive sau negative în urma contestațiilor. La examenul din acest an s-au înscris 136.000 de elevi, cei nemulțumiți de rezultate putând depune contestații doar astăzi, între orele 12 – 16.

Cu siguranță printre contestatari nu se va afla Nicoleta Giurău, de la Colegiul Național ”Vasile Alecsandri”, care a obținut media generală 10. Alți șapte elevi (cinci de la CNVA, unul de la CNMK și unul de la Colegiul Național Costache Negri) au obținut medii generale peste 9.90.

Rezultatele primei sesiuni de BAC 2018  au fost afişate pe site-ul ww.bacalaureat.edu.ro.

Pentru a promova, elevii trebuie să aibă minimum nota 5 la fiecare dintre probe, iar media finală trebuie să fie cel puţin 6.

Elevii care nu promovează examenul de Bacalaureat 2018 din prima sesiune pot să se înscrie în perioada 10 – 13 iulie pentru a doua sesiune de examen. Aceasta va începe pe 20 august, cu proba la Limba şi Literatura Română, urmată, pe 21 august, de proba la Limba şi Literatura maternă.

Anul trecut, 97 de elevi au obţinut, al nivel naţional, media finală 10 la examenul de Bacalaureat, potrivit datelor Ministerului Educaţiei.


Distribuie articolul

You May Also Like