Inedit: Poliția Rutieră Galați face cinste cu un taxi de „40 de pahare”

Distribuie articolul

Poliția Rutieră din Galați a derulat astăzi, în premieră, o acțiune mai puțin obișnuită.

Polițiștii Biroului Rutier au oferit conducătorilor auto bărbați vouchere pentru o călătorie cu taxiul, astfel încât să nu se urce băuți la volan dacă sărbătoresc tradițional „cele 40 de pahare”, zi care, în popor, este cunoscută ca Ziua Bărbatului.

Totodată, bărbații șoferi au primit de la polițiștii rutieri stickere cu inscripția „STOP ALCOOLULUI LA VOLAN!” și li s-au reamintit prevederile Codului Rutier cu privire la conducerea sub influența alcoolului pe drumurile publice.

„Acțiunea de astăzi face parte dintr-o serie întreaga de evenimente pe care ne propunem să le organizăm anul acesta, cu scopul de a preveni producerea de accidente soldate cu victime. Acesta este obiectivul nostru principal, să avem cât mai puține accidente cu morți și răniți.

Am ales data de 9 martie pentru a organiza acțiunea de conștientizare a conducătorilor auto cu privire la pericolul pe care îl reprezintă conducerea sub influența alcoolului întrucât, în mod tradițional, în această zi bărbații beau cele 40 de pahare cu ocazia praznicului Sfinților 40 de mucenici.

Și, așa cum pentru doamnele și domnișoarele de la volan am tot organizat acțiuni de 1 și 8 martie, ne-am gândit ca, anul acesta, să facem ceva și pentru domnii de la volan, să nu se simtă discriminați. Sperăm ca acțiunea noastră să fie bine primită de șoferi și să devină, astfel, o tradiție la Galați”, ne-a declarat subcomisarul Ionuț Rusu, șeful Biroului Poliției Rutiere Galați.

Acțiunea Poliției Rutiere a fost sprijinită de mai mulți șoferi de la firma Samatax, care îi va duce acasă pe șoferii petrecăreți, astfel încât să nu se urce băuți la volan, după ce dau gata cele 40 de pahare.


Distribuie articolul

You May Also Like