Criza coronavirusului le aduce deținuților mai multe filme și talk show-uri

Distribuie articolul

Criza declanșată de coronavirus produce efecte neașteptate în România, inclusiv la Galați. Deținuții au dreptul să stea mai mult timp la televizor, conform unei decizii a Administrației Naționale a Penitenciarelor. Autoritățile spun că este vorba despre buna informare a persoanelor private de libertate, însă măsura are rolul de a-i liniști pe deținuții care nu mai au dreptul la vizite.

Concret, programul de difuzare a semnalului TV se prelungește până la ora 24.00. De asemenea, administrația analizează ideea privind prelungirea convorbirilor telefonice și a celor online efectuate de deținuți.

„În vederea asigurării dreptului la informare cu privire la evoluția situației epidemiologice, precum și la măsurile aplicabile la nivel național, se prelungește programul de difuzare a semnalului TV, până la ora 24:00. Se realizează demersuri în vederea prelungirii programului de acces la posturile telefonice fixe instalate în camerele/secțiile de deținere, analizându-se, totodată, posibilitatea creșterii intervalului de timp alocat convorbirilor telefonice zilnice. Se asigură suportului tehnic pentru maximizarea asigurării dreptului la comunicări on-line cu mediul de suport”, se arată într-un comunicat al ANP.

În ceea ce-i privește pe angajații Administrației Naționale a Penitenciarelor, aceștia trebuie să anunțe dacă tranzitează zone de risc sau dacă au avut contact cu persoane suspecte de îmbolnăvire cu coronavirus. În plus, administrația a suspendat activitățile de pregătire profesională, convocările și celelalte activități de grup.


Distribuie articolul

You May Also Like