Indemnizația pentru creșterea copilului va fi plafonată

Distribuie articolul

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat că specialiștii lucrează la un proiect de lege care vizează plafonarea indemnizației pentru creșterea copilului. Acesta va fi gata în următoarele două săptămâni iar noile prevederi ar putea intra în vigoare la toamnă. Demnitarul a mai spus că în viitor cea mai mare indemnizație pentru creșterea copilului va fi de 1.800 de euro. Pragul nu a fost ales la întâmplare: acesta este cel mai mare ajutor pentru mame oferit în spațiul Uniunii Europene.

În România, ultima modificare privind indemnizaţia pentru creșterea copilului s-a făcut în 2016. Atunci deputaţii şi senatorii au exclus plafonul şi au stabilit că unul dintre părinţi poate sta acasă doi ani şi să primească 85% din venituri, indiferent cât înseamnă această sumă.

În prezent, cea mai mare indemnizație pentru creșterea copilului este în București: un bucureștean primește în fiecare lună peste 35.000 de euro. La Galați, în fruntea topului se află indemnizația unui avocat care trece de 10.000 de euro lunar. Să mai spunem că în topul indemnizațiilor plătite de Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Galați, pe locul doi se află un părinte care încasează aproape 4.500 de euro pe lună. De asemenea, pe listă se mai află persoane care încasează lunar între 1.000 și 2.500 de euro.


Distribuie articolul

You May Also Like