Incredibil: Brăila iese în calea turiștilor cu un Centru de Informare

Distribuie articolul

Fără să știe că au nevoie de sex, droguri și păcănele pentru a-și promova orașul, autoritățile vecine au deschis un centru de informare turistică. Nu de ieri, de azi, ci de mai bine de doi ani și jumătate.

Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică (CNIPT) Brăila este amplasat într-o parcare din zona veche a municipiului, pe Calea Galaţi, lângă cinematograful “Central”.

”Proiectul îşi propune să contribuie la creşterea circulaţiei turistice locale şi regionale, prin promovarea obiectivelor specifice oraşului şi împrejurimilor sale dar și prin oferirea de informaţii legate de oferta locală de cazare”, se arată pe pagina de internet www.cniptbraila.ro.

Cât anume din ce își propune a reușit, e greu de spus, dar măcar și-au propus acest lucru.

Culmea este că autoritățile făcut totul fără mare bătaie de cap, cei 438.000 lei cheltuiți provenind din finanțare europeană.

În afara Muzeului Brăilei, a Societății Filarmonice, a Centrului Cultural ”Nicăpetre” și a Centrului de Creație, vecinii noștri propun spre vizitare Casa Memorială Perpessicius și pe cea dedicată lui Panait Istrati.

În Galați s-a considerat deocamdată că nu este necesar un astfel de demers. Revenind la vecinii noștri, merită menționat că în urmă cu trei ani și-au depus candidatura și pentru titlul de ”Capitală Europeană a Culturii 2021”, fără a reuși să se califice însă în finală, unde au ajuns totuși orașe pe care autoritățile noastre le desconsideră, precum Cluj Napoca, Baia Mare sau Timișoara. Aceasta din urmă a și primit titlul, alături de o finanțare de 1,5 milioane de euro.

Orașul din Banat găzduiește anual între 3.500 și 4.000 de evenimente culturale, având 24 de biblioteci, 19 cinematografe, 11 săli de conferință, 14 galerii de arta contemporană, șase teatre, patru muzee, o Filarmonică și o Operă, patru spații culturale, 47 de situri de patrimoniu și opt centre ale industriei culturale și creative.


Distribuie articolul

You May Also Like