Incidentul aviatic de la Băleni este anchetat de procurorii gălățeni

Distribuie articolul

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi fac cercetări în urma incidentului aviatic de miercuri, de la Băleni. Aceștia au dechis un dosar penal și încearcă să afle cum a reușit un avion să lovească un camion care circula pe un drum județean.

Procurorii gălățeni fac cercetări plecând de la prevederile Codului Aerian. Ei vor să știe dacă pilotul a respectat toate regulile impuse în timpul zborului.

„Se fac cercetări într-un dosar penal potrivit articolului 98 din Codul Aerian privind exercitarea defectuoasă a atribuțiilor de serviciu și vătămare corporală din culpă”, a anunțat Marcel Codiță, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

În ceea ce privește starea de sănătate a victimelor, comandantul și mecanicul avionului sunt internați în spital, dar nu au răni foarte grave. Șoferul camionului, în schimb, a fost verificat de medicii de la ambulanță care au stabilit că nu are nevoie de îngrijiri de specialitate. Va rămâne, însă, cu o amintire „pe cinste”.

,,Mare noroc, am rămas cu sperietura, dar bine că sunt sănătos şi am scăpat aşa. Am văzut avionul venind din stânga, am văzut avionul cum a întors, era sus la altitudine şi dintr-o dată a pierdut din altitudine şi când l-am văzut că vine spre mine, reacţia era… deja eram sub volan. Am călcat frâna, după cum se vede. Dacă aş povesti cuiva că m-a lovit avionul, fiind cu camionul, toată lumea ar râde, nimeni nu ar crede. Mă bucur că şi ei cât de cât sunt sănătoşi, cu răni uşoare. Sincer, nu ştiu de ce au pierdut din altitudine. Veneam dinspre Târgu Bujor şi mergeam spre Cudalbi”, a povestit Nicolae Ploieşteanu, șoferul camionului lovit de avion.

Incidentul aviatic a avut loc miercuri, în județul Galați. În jurul orei 14.00, un avion ușor a aterizat forțat pe un teren agricol situat între Băleni și Cudalbi. În timpul aterizării, aeronava a lovit un camion care trecea pe drumul județean și apoi a luat foc. În urma impactului, aparatul de zbor a fost distrus în proporție de 90% și a provocat un incendiu într-un lan de grâu. Din fericire, persoanele din avion au ieșit singure dintre flăcări iar focul a fost stins de pompierii gălățeni. La fața locului s-au deplasat numeroase ambulanțe, mașini de poliție și de la criminalistică, autospeciale de pompieri și elicopterul SMURD. Cauzele producerii accidentului vor fi stabilite de o comisie care va fi întocmită în acest scop.


Distribuie articolul

You May Also Like