Razie la firmele de dezmembrări auto din Galați

Distribuie articolul

Polițiștii din Galați, în colaborare cu reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă și cei ai Gărzii de Mediu, au acționat pe linia prevenirii și combaterii activităților ilicite rezultate din operațiunile cu autovehicule dezmembrate sau scoase din uz, constatând săvârșirea unui număr de 11 infracțiuni și 5 contravenții.

„În perioada 21 – 25 octombrie, polițiștii din cadrul serviciilor Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Investigarea Criminalității Economice și Investigații Criminale, în colaborare cu reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Galați și ai Gărții de Mediu au verificat 9 societăți comerciale de pe raza județului Galați, având ca principal obiect de activitate demontarea și dezasamblarea de mașini și echipamente scoase din uz”, precizează IPJ Galați.

Cu ocazia controalelor efectuate, polițiștii au constatat că 4 dintre aceste societăți comerciale funcționează fără autorizație, întocmind în acest sens, dosare penale pentru exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.

Totodată, au fost constatate 7 infracțiuni de neluare a măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase devenite deșeuri, precum și 5 contravenții constând în efectuarea de activități cu deșeuri fără a deține autorizație de mediu. Sancțiunile aplicate contravenienților au fost în valoare de 150 000 lei.


Distribuie articolul

You May Also Like